Kotlety ryżowe

4.5 (174 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Te kotlety smażyła kiedyś na kolację moja mama. Dzisiaj ja podaję je moim najbliższym. Smakująwyśmienicie.

Składniki:

  • ● 2 torebki ryżu
    ● 6 jajek
    ● szczypiorek lub natka pietruszki
    ● sól
    ● pieprz
    ● przyprawa uniwersalna
    ● olej do smażenia
    ● bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety ryżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy na twardo 5 jajek,
    obieramy i kroimy w małą
    kostkę. Ryż gotujemy
    w osolonej wodzie. Studzimy
    i przekładamy do miski.
  • 2. Do ryżu dodajemy pokrojone
    jajka i wbijamy surowe.
    Przyprawiamy. Dodajemy
    zieleninę i mieszamy.
  • 3. Z masy formujemy podłużne
    kotlety. Każdy obtaczamy
    w bułce tartej i smażymy
    na rozgrzanym oleju na
    złoty kolor z obu stron. Podajemy
    z surówką np. z kapusty.
    Dekorujemy posiekanym
    szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować