Kotlety rybno-ziemniaczane

4.5 (199 ocen)

Kotlety, które zasmakowały całej mojej rodzinie. W takiej postaci można przemycić dzieciom do jadłospisu trochę ryby. Ze względu też na nich można dodać trochę mniej imbiru.

Składniki:



  • 300g ryby Mintaj
    400g gotowanych ziemniaków
    1 cebula
    4 ząbki czosnku
    2 cm imbiru świeżego
    2-3 łyżki natki pietruszki
    2-3 łyżki szczypiorku
    1 jajko
    przyprawa do ryby
    sól
    bułka tarta

Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Ryba

Kotlety rybno-ziemniaczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1nmqr2b 1. Cebulę pokroić w drobną kostkę i wrzucić na patelnię dodając przeciśnięty przez praskę czosnek i starty imbir. Smażyć, aż cebula będzie szklista. Nie przyrumieniać.
  • image-0a7sw1s 2. Rybę ugotować na parze i drobno pokroić. Połączyć razem z przeciśniętymi przez praskę ziemniakami. Wrzucić cebulę. Połączyć dodając jajko, zieleninę i przyprawiając.
  • image-1qttu7r 3. Formować kotleciki i obtaczać w bułce tartej (można zrezygnować) Smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron do zrumienienia. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mintaj Ryby Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować