Kotlety, które zasmakowały całej mojej rodzinie. W takiej postaci można przemycić dzieciom do jadłospisu trochę ryby. Ze względu też na nich można dodać trochę mniej imbiru.
Kotlety rybno-ziemniaczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę pokroić w drobną kostkę i wrzucić na patelnię dodając przeciśnięty przez praskę czosnek i starty imbir. Smażyć, aż cebula będzie szklista. Nie przyrumieniać.
2.Rybę ugotować na parze i drobno pokroić. Połączyć razem z przeciśniętymi przez praskę ziemniakami. Wrzucić cebulę. Połączyć dodając jajko, zieleninę i przyprawiając.
3.Formować kotleciki i obtaczać w bułce tartej (można zrezygnować) Smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron do zrumienienia. Smacznego!
Komentarze