Kotlety Rybno-Marchewkowe

0 (0 ocen)

Pyszne,aromatyczne kotleciki...

Składniki:

  • 250g ryby mintaj(u mnie mrożone filety)
    3 łyżki koperek świeży-posiekany
    5 łyżek stołowych czubatych marchewki startej na tarce o dużych oczkach
    1 mała cebulka starta na tarce o dużych oczkach
    1 jajko-surowe
    5 łyżek bułki tartej + bułka do obtoczenia kotletów
    olej do smażenia
    sól morska,pieprz kolorowy wg.uznania

Kotlety rybno-marchewkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety Rybno-Marchewkowe 1. Rozmrożoną i odcisnietą rybę z nadmiaru wody przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa dwa razy.
    Wkładamy do misy.Dodajemy koper,marchew,cebulę,jajko i bułkę tartą.
  • Kotlety Rybno-Marchewkowe 2. Wszystko solimy,pieprzymy i wyrabiamy na jednolitą masę.
  • Kotlety Rybno-Marchewkowe 3. Następnie za pomocą wilgotnych dłoni formujemy kotleciki i obtaczamy je z każdej strony w bułce tartej.
  • Kotlety Rybno-Marchewkowe 4. Na rozgrzanym oleju smażymy z obu stron na złoty kolor i wykładamy na ręcznik papierowy żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

    Podajemy z czym kto lubi.Smacznego :-)

Porady

Z tej porcji wychodzi 6 kotletów widocznych na zdjęciu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy