Kotlety rybne z miruny

4.98 (165 ocen)

Takie kotleciki lepiej mi smakują niż tradycja smażona ryba, ponieważ nie czuć aż tak aromat ryby

Składniki:

  • Składniki dla 4 osób:
    mięso z 3 całych ryb, miruny (można kupić gotowe filety)
    3 jajka ( do kotletów i do panierki)
    pęczek koperku
    łyżka soku z cytryny
    1 duża cebula
    szczypiorek
    1 czerstwa bułka namoczona w ciepłym mleku
    bułka tarta do panierki
    mąka do panierki
    sól, pieprz cytrynowy
Wystaw ocenę:

4.98 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Kotlety rybne z miruny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z ryby drobno siekamy tasakiem albo miksujemy przy pomocy blendera. Mieszamy mięso z jajkiem, bułką namoczoną w mleku, podsmażoną cebulką, solą, pieprzem cytrynowym, koperkiem i szczypiorkiem.
  • kotlety rybne 2. Formujemy w dłoniach kotleciki, obtaczamy w mące, jajku oraz bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Kotlety podajemy z surówką z kiszonej kapusty oraz ziemniakami posypanymi koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miruna Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować