Takie kotleciki lepiej mi smakują niż tradycja smażona ryba, ponieważ nie czuć aż tak aromat ryby
Składniki:
Składniki dla 4 osób:
mięso z 3 całych ryb, miruny (można kupić gotowe filety)
3 jajka ( do kotletów i do panierki)
pęczek koperku
łyżka soku z cytryny
1 duża cebula
szczypiorek
1 czerstwa bułka namoczona w ciepłym mleku
bułka tarta do panierki
mąka do panierki
sól, pieprz cytrynowy
Kotlety rybne z miruny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso z ryby drobno siekamy tasakiem albo miksujemy przy pomocy blendera. Mieszamy mięso z jajkiem, bułką namoczoną w mleku, podsmażoną cebulką, solą, pieprzem cytrynowym, koperkiem i szczypiorkiem.
2.Formujemy w dłoniach kotleciki, obtaczamy w mące, jajku oraz bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Kotlety podajemy z surówką z kiszonej kapusty oraz ziemniakami posypanymi koperkiem.
Komentarze