Kotlety rybne

4.5 (169 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Kotleciki są bardzo smaczne

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Przepis na ok. 24 kotlety
    2 kg mieszanych filetów rybnych,
    1,5 czerstwej bułki + mleko do namoczenia bułki
    2 cebule
    3 jajka
    przyprawa uniwersalna
    Pieprz cytrynowy
    Koperek posiekany
    Tarta bułka do zagęszczenia masy
    Trochę soku z cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Kotlety rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety rybne odmrozić, opłukać, osuszyć, bułkę namoczyć w mleku, potem osączyć.
    Filety, bułkę, zeszkloną cebulę zemleć, wymieszać, dodać jajka, przyprawy, troszkę soku z cytryny, koperek, tartą bułkę dla zagęszczenia i wyrobić. Można zamiast bułki dodać kaszę manną.
    Masę wstawić na 30 minut do lodówki.
    Potem formować kotlety i usmażyć na rozgrzanym oleju.
    Następnie dopiec krótko w piekarniku, aby doszły w środku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Post Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować