Kotlety pod warzywną pierzynką

4.99 (181 ocen)

Pyszny i bardzo sycący obiad.

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    2 łyżki mleka
    2 łyżki musztardy angielskiej
    2 marchewki
    1 por bez liści
    2 pietruszki
    2 łyżki masła
    Sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.99 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety pod warzywną pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka oczyszczamy i kroimy na pół. W miseczce łączymy musztardę z mlekiem.
    Warzywa ścieramy na tarce i podduszamy chwilę na maśle, przekładamy na drugi talerzyk.

    Filety oprószamy solą i pieprzem, maczamy jedną stronę w musztardzie, a następnie przykładamy mocno do warzyw.

    Układamy na blaszce i zapiekamy w 190' ok. 30 minut.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Marchewka Pietruszka Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować