Kotlety pod pierzynką

4.5 (172 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotuję dla synka i męża. Te kotlety zadowolą niejednego smakosza.

Składniki:

  • ● 1 kg fiIetów z kurczaka
    ● ok. 1 kg pieczarek
    ● 30 dag żółtego sera
    ● olej
    ● 2 cebule
    ● 4 łyżki majonezu
    ● 2 łyżki musztardy
    ● sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety kroimy w plastry
    i lekko rozbijamy. Oprószamy
    solą i pieprzem. Kładziemy
    na wyłożonej pergaminem
    blasze.
  • 2. Cebule i pieczarki kroimy
    w kostkę i podsmażamy
    na oleju. Wykładamy na
    mięso. Posypujemy startym
    serem.
  • 3. Kotlety smarujemy majonezem
    wymieszanym
    z musztardą. Pieczemy ok.
    45 minut w temp. 190 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować