Kotlety po mazursku

4.5 (166 ocen)

Zapraszam do mojej mazurskiej kuchni. W niej zawsze smacznie, syto i kolorowo! Roladki z farszem z jajek i szynki uświetnią każdą domową uroczystość czy niedzielny obiad!

Składniki:

  • 1 kg schabu wieprzowego
    Sól, Pieprz
    Farsz:
    3 jajka
    Pęczek koperku
    30 dag szynki konserwowej
    10 dag sera
    Sól
    Pieprz
    2 łyżki keczupu
    Panierka:
    3 jajka
    Bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety po mazursku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy w plastry ok. 1 cm. Rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy solą i pieprzem.
    Jajka gotujemy na twardo, obieramy i siekamy bardzo drobno. Szynkę konserwową kroimy w kosteczkę. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Koperek siekamy. Wszystkie składniki farszu łączymy, doprawiamy. Schab układamy na desce, nakładamy farsz, zwijamy w roladkę. Każdą panierujemy w jaku i bułce tartej. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować