Kotlety pieczarkowo - ziemniaczane

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Przepis wymyśliłam sama z nudów:-)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • - 1/2 kg. ziemniaków
    - 1/2 kg. pieczarek
    - 1 cebula
    - 2 jajka
    - 3 łyżki mąki
    - sól, pieprz, majeranek lub inne przyprawy jakie kto lubi
    - bułka tarta
    - olej do smażenia

Kotlety pieczarkowo - ziemniaczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ugotować, ostudzić i przecisnąć przez praskę lub utłuc na puree
  • 2. Pieczarki obrać pokoroić w plasterki i uśmażyć.
  • 3. Cebulkę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na na oleju.
  • 4. Przestudzone ziemniaki połączyć z pieczarkami cebulą dodać mąkę jajka i doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Całość dokładnie wymieszać. Formować kotleciki, obtaczać je w bułce tarteji smażyć na złoty kolor.

Porady

Podawać z ostrym sosem np. czosnkowym i surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy