- 1/2 kg. ziemniaków
- 1/2 kg. pieczarek
- 1 cebula
- 2 jajka
- 3 łyżki mąki
- sól, pieprz, majeranek lub inne przyprawy jakie kto lubi
- bułka tarta
- olej do smażenia
Kotlety pieczarkowo - ziemniaczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki ugotować, ostudzić i przecisnąć przez praskę lub utłuc na puree
2.Pieczarki obrać pokoroić w plasterki i uśmażyć.
3.Cebulkę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na na oleju.
4.Przestudzone ziemniaki połączyć z pieczarkami cebulą dodać mąkę jajka i doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Całość dokładnie wymieszać. Formować kotleciki, obtaczać je w bułce tarteji smażyć na złoty kolor.
Komentarze