Kotlety na 3 sposoby

4.5 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Rodzina Golińskich zaprosiła nas na pyszny bezmięsny posiłek.

Składniki:

  • Zrazy sojowe:
    ● op. kostki sojowej (lub kotletów)
    ● bułka tarta
    ● bulion warzywny z kostki
    ● olej
    ● cebula
    ● 2 jajka
    ● sól, pieprz, ostra mielona papryka

    Kotleciki fasolowe:
    ● 2 puszki białej lub czerwonej fasoli
    ● cebula
    ● jajko
    ● 2 ząbki czosnku
    ● sól, pieprz
    ● bułka tarta

    Z ryżu i sera:
    ● 10 dag ryżu
    ● koperek
    ● cebula
    ● 10 dag żółtego sera
    ● sól, pieprz, mielona ostra papryka
    ● jajko
    ● olej
    ● bułka tarta
    ● warzywna kostka bulionowa
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety na 3 sposoby - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zrazy sojowe:
    1. Kostki moczymy 10 minut w gorącym bulionie. Cebulę siekamy i szklimy na oleju. Kostki osączamy i mielimy. Dodajemy cebulę, doprawiamy. Mieszamy z jajkiem.
    2. Z masy formujemy kotlety. Obtaczamy w rozkłóconych jajkach i bułce. Smażymy.
  • 2. Kotleciki fasolowe:
    1. Fasolę osączamy i mielimy. Czosnek rozgniatamy. Cebulę drobno kroimy i szklimy z czosnkiem na oleju. Mieszamy z fasolą i 7 łyżkami bułki. Doprawiamy.
    2. Z masy formujemy kotlety, obtaczamy w rozkłóconym jajku i bułce. Smażymy.
  • 3. Z ryżu i sera:
    1. Ryż gotujemy z kostką. Ser ścieramy na tarce.
    2. Koperek siekamy. Cebulę siekamy i szklimy na oleju. Ciepły ryż mieszamy z serem, cebulą i koperkiem. Dodajemy jajko i tyle bułki, by masa była zwarta. Doprawiamy. Formujemy kotlety i smażymy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować