Kotlety na 3 sposoby - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zrazy sojowe:
1. Kostki moczymy 10 minut w gorącym bulionie. Cebulę siekamy i szklimy na oleju. Kostki osączamy i mielimy. Dodajemy cebulę, doprawiamy. Mieszamy z jajkiem.
2. Z masy formujemy kotlety. Obtaczamy w rozkłóconych jajkach i bułce. Smażymy.
2.Kotleciki fasolowe:
1. Fasolę osączamy i mielimy. Czosnek rozgniatamy. Cebulę drobno kroimy i szklimy z czosnkiem na oleju. Mieszamy z fasolą i 7 łyżkami bułki. Doprawiamy.
2. Z masy formujemy kotlety, obtaczamy w rozkłóconym jajku i bułce. Smażymy.
3.Z ryżu i sera:
1. Ryż gotujemy z kostką. Ser ścieramy na tarce.
2. Koperek siekamy. Cebulę siekamy i szklimy na oleju. Ciepły ryż mieszamy z serem, cebulą i koperkiem. Dodajemy jajko i tyle bułki, by masa była zwarta. Doprawiamy. Formujemy kotlety i smażymy.
Komentarze