Kotlety mięsno-warzywne

4.5 (165 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gdy rodzinie znudzi się jakieś danie, modyfikuję przepis.

Składniki:

  • ● 50 dag mielonego mięsa wieprzowego
    ● woreczek ryżu
    ● 2 jajka
    ● bułka tarta
    ● 3 ogórki kiszone
    ● mała główka kapusty pekińskiej
    ● kilka kawałków papryki konserwowej
    ● przyprawa do mielonego mięsa
    ● sól
    ● pieprz
    ● majeranek
    ● tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety mięsno-warzywne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy na sypko.
    Odcedzamy i odstawiamy do
    wystygnięcia. Ogórki i paprykę
    kroimy w kostkę. Kapustę
    oczyszczamy i szatkujemy.
  • 2. Mięso mieszamy z ryżem
    i 4 łyżkami bułki tartej. Wbijamy
    jajka. Dodajemy ogórki,
    paprykę i kapustę, mieszamy.
    Doprawiamy solą, pieprzem,
    majerankiem i przyprawą
    do mielonego mięsa.
  • 3. Z masy formujemy okrągłe
    kotlety i obtaczamy
    w bułce. Smażymy na rozgrzanym
    tłuszczu z obu
    stron na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować