• Kotlety mięsno-warzywne

    Autor: Małgorzata Bugajna, Skarszew

  • Gdy rodzinie znudzi się jakieś danie, modyfikuję przepis.

  • Składniki

    ● 50 dag mielonego mięsa wieprzowego
    ● woreczek ryżu
    ● 2 jajka
    ● bułka tarta
    ● 3 ogórki kiszone
    ● mała główka kapusty pekińskiej
    ● kilka kawałków papryki konserwowej
    ● przyprawa do mielonego mięsa
    ● sól
    ● pieprz
    ● majeranek
    ● tłuszcz do smażenia

  • Sposób przygotowania

    1.

    Ryż gotujemy na sypko. Odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia. Ogórki i paprykę kroimy w kostkę. Kapustę oczyszczamy i szatkujemy.

    2.

    Mięso mieszamy z ryżem i 4 łyżkami bułki tartej. Wbijamy jajka. Dodajemy ogórki, paprykę i kapustę, mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i przyprawą do mielonego mięsa.

    3.

    Z masy formujemy okrągłe kotlety i obtaczamy w bułce. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    wieprzowina, POMYSŁ NA MIELONE
  • 0 komentarzy

Autor: Małgorzata Bugajna, Skarszew

RedakcjaPP 5899

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-08-06T10:54:37+02:00

403 odwiedziny

Dodane przez: RedakcjaPP


Sprawdź książki z tym przepisem

Zdobyte wyróżnienia:

Opublikowany w Przyślij Przepis
Zobacz PDF z przepisem »
Przepis z magazynu: PPWS_11-2011

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »