Kotlety mielone z wędzonym boczkiem

4.5 (149 ocen)

świetne na ciepło jak również na zimno

Składniki:

  • Składniki :

    500g mielonego mięsa wieprzowego,
    1 cebula czerwona,
    czerstwa mała bułka,
    1/2 szklanki mleka,
    jajko,
    1 łyżka musztardy francuskiej,
    sól,
    pieprz,
    natka pietruszki,
    olej do smażenia,
    100g - 150g wędzonego boczku,
    bułka tarta.



Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety mielone z wędzonym boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie :

    Boczek pokrój na drobną kostkę. Na suchej patelni podsmaż boczek.

    Bułkę namocz w mleku. Do miski wrzuć mięso i odciśniętą bułkę. Wbij jajko, dodaj musztardę, pokrojoną cebulę, posiekaną natkę i dokładnie połącz składniki. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj pulpeciki. Obtocz w bułce tartej. Smaż na rozgrzanej patelni z olejem z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować