50 dag mięsa mielonego,
15 dag małych pieczarek,
15 dag żółtego sera,
1 mała marchewka,
1 mała pietruszka,
2 ząbki czosnku,
1 jajko,
4 łyżki tartej bułki,
sól,
pieprz,
olej
Kotlety mielone na bogato: z serem, pieczarkami, marchewką i pietruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki pokroić w paski, wrzucić na patelnię, podsmażyć. Zetrzeć ser, marchewkę i pietruszkę. Mięso, przestudzone pieczarki, ser, marchewkę i pietruszkę wrzucić do miski. Dodać przeciśnięty czosnek, jajko, łyżkę tartej bułki i przyprawy. Wszystkie składniki dokładnie wyrobić. Uformować kotlety, obtoczyć w tartej bułce i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.
Komentarze