Kotlety mielone z pieczarkami

0 (0 ocen)

Niby zwykłe kotlety ale dzięki dodatkowi pieczarek całkowicie zmieniają smak. Naprawdę warte wypróbowania.

Składniki:

  • 500 gram mięsa mielonego,
    2 jajka
    1 bułka namoczona w wodzie,
    bulka tarta do panierowania,
    200 gram pieczarek
    1 cebula,
    1 łyżka kopereku
    do smaku Sól,
    do smaku pieprz,
    do samku kucharek uniwersalny,
    tłuszcz do smażeni

Kotlety mielone z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pieczarki 1. Pieczarki myjemy, kroimy w kostkę i dusimy do miękości. Można tez je delikatnie doprawić.
  • wyrabianie  mięsa 2. Do miesa dodajemy odciśnietą bułkę , jajka, pieczarki , starta cebulę , doprawiamy do smaku. Dodajemy dość dużo pieprzu aby kotlety miały delikatnie ostry smak.Dodajemy również posiekany koperek.
  • formowanie 3. Następnie dokładnie wyrabiamy masę mięsną, formujemy niewielkie kotleciki i panierujemy w bułce tartej.
  • smażenie 4. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy kotlety na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy