Pół karkówki
1 pojedyńczy filet z kurczaka
1 cebula srednia
1 jajko
1 łyżka majonezu
Czerstwa bułka namoczona w bulionie drobiowym i osączona
przypraw uniwersalna, pieprz mielony kolorowy
Ew bułka tarta do zagęszczenia lub kasza manna
1 listek laurowy i 3 ziarna ziela angielskiego
Kotlety mielone z majonezem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso, cebulę i bułkę zemleć, dodać jajko, majonez, przyprawy, wyrobić i formować kotlety.
Usmażyć na rumiano i poddusić na wkładce umieszczonej w garnku. Na dno garnka wlać trochę wody, wrzucić listek laurowy i 3 ziarenka ziela, wtedy podczas duszenia oddadzą swój smak kotletom.
Podałam z buraczkami i surówką Colesławoraz ziemniakami z wody
Komentarze