kotlety mielone z kapustą pekińską (oszczędnościowe)

4.51 (157 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 6 osób

powstały przypadkiem, kiedy znienacka dowiedziałam się, że będę miała 2 dodatkowe osoby na obiedzie, a nie było możliwości dokupienia prowiantu :) kapustkę bardzo słabo w nich czuć, a objętościowo wychodzi ich o wiele więcej ;-)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • łopatka mielona około 0,7 kg
    pół dużej kapusty pekińskiej
    1 średnia cebula
    2 jaja
    1 namoczona w mleku bułeczka kajzerka
    sól, pieprz, ostra papryka
    3 ząbki czosnku
    bułka tarta do obtaczania kotletów
    2 łyżki kaszy manny
Wystaw ocenę:

4.51 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sznycle

Kotlety mielone z kapustą pekińską (oszczędnościowe) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odkrawamy zieloną część z kapusty pekińskiej, drobno szatkujemy, solimy (około 1/3 łyżeczki), lekko gnieciemy, po 20 minutach odciskamy sok.

    Łopatkę mieszamy z odciśniętą bułeczką, jajami, kaszą manną, przyprawami, drobno posiekaną cebulką, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, dodajemy kapustkę i mieszamy wszystko dokładnie, formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy jak tradycyjne kotlety.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska Łopatka Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować