mielone inaczej...bo z kalarepa- sa smaczne , zdrowie i aromatyczne. Warto dodawackalarepe do potraw , przemycac ja do organizmu , bo jest bardzo zdrowa .
35 min
Składniki:
400 g łopatki zmielonej
1 cebula
1 kalarepa
1 jajko
4 łyżki bułki tartej
sól,
pieprz świeżo zmielony
szczypta chili
natka pietruszki
olej do smażenia
Kotlety mielone z kalarepą i natką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Kalarepę obieram i ścieram na dużych oczkach tarki.
Natke płucze, siekam.
Cebule obieram, kroje w drobna kostke i podsmażam na oleju az sie zarumieni.Odstawiam do ostudzenia.
2. Kalarepe mieszam z mięsem, dodaje cebule , natkę , jajko , bułke tartą , przyprawiam do smaku i wyrabiam masę.
Z masy mięsnej formuje okrągle niewielkie kotlety.
3. Na patelni rozgrzewam olej i smażę je z obu stron na rumiano. Smacznego:)
Porady
podsmazona cebula dodana do masy podresla smak i aromat dania.
Komentarze