Kotlety mielone z kalarepą i natką

4.5 (140 ocen)

  • 35 min

mielone inaczej...bo z kalarepa- sa smaczne , zdrowie i aromatyczne. Warto dodawackalarepe do potraw , przemycac ja do organizmu , bo jest bardzo zdrowa .

  • 35 min

Składniki:

  • 400 g łopatki zmielonej
    1 cebula
    1 kalarepa
    1 jajko
    4 łyżki bułki tartej
    sól,
    pieprz świeżo zmielony
    szczypta chili
    natka pietruszki
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety mielone z kalarepą i natką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kalarepę obieram i ścieram na dużych oczkach tarki.
    Natke płucze, siekam.
    Cebule obieram, kroje w drobna kostke i podsmażam na oleju az sie zarumieni.Odstawiam do ostudzenia.
    2. Kalarepe mieszam z mięsem, dodaje cebule , natkę , jajko , bułke tartą , przyprawiam do smaku i wyrabiam masę.
    Z masy mięsnej formuje okrągle niewielkie kotlety.
    3. Na patelni rozgrzewam olej i smażę je z obu stron na rumiano. Smacznego:)

Porady

podsmazona cebula dodana do masy podresla smak i aromat dania.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalarepa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować