KOTLETY MIELONE Z FASOLKĄ

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

PYSZNE

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,30kg zmielonego chudego boczku i karkówki wieprzowej
    1 czerstwa bułka namoczona w ciepłym mleku i po napęcznieniu osączona
    2 jajka
    1 cebula starta na tarce na drobnych oczkach
    0,5 torebki ugotowanego i osączonego ryżu
    przyprawa uniwersalna
    szczypta gałki muszkatołowej
    pieprz kolorowy
    czosnek granulowany

    sos:

    2 sosy pieczeniowe ciemne Knorr
    0,5 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Jakobs Velwet
    przyprawa uniwersalnai kolorowy pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kotlety mielone z fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • KOTLETY MIELONE Z FASOLKĄ 1. Wszystko wyrobić dokładnie.
    Ręce maczać w wodzie i formować kotlety
    Obsmażyć na rumiano.
    W tym czasie do rondla wsypać 1 opakowanie fasolki szparagowej u mnie zielona mrożona
    dodać do niej 2 łyżki masła, 1 łyżeczkę przyprawy uniwersalnej i trochę cukru. wlać 0,5 szklanki wody i rozgrzać
    Na fasolce ułożyć usmażone kotlety, przykryć i poddusić ok. 15 minut.

    W czasie duszenia kotletów przygotować sos:
    Rozpuścić sosy pieczeniowe w 3 szklankach wody
    Dodać 0,5 łyżeczki kawy rozpuszczalnej oraz 0,5 łyżeczki przyprawy uniwersalnej i trochę pieprzu kolorowego.
    Zagotować do zgęstnienia, możne ew. dodać na koniec odrobinę śmietany.
    Mielone podałam z ziemniakami tłuczonymi, fasolką szparagową i sosem.
    Fasolka przeszła smakiem masła, cukru i kotletów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować