Kotlety mielone z fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystko wyrobić dokładnie.
Ręce maczać w wodzie i formować kotlety
Obsmażyć na rumiano.
W tym czasie do rondla wsypać 1 opakowanie fasolki szparagowej u mnie zielona mrożona
dodać do niej 2 łyżki masła, 1 łyżeczkę przyprawy uniwersalnej i trochę cukru. wlać 0,5 szklanki wody i rozgrzać
Na fasolce ułożyć usmażone kotlety, przykryć i poddusić ok. 15 minut.
W czasie duszenia kotletów przygotować sos:
Rozpuścić sosy pieczeniowe w 3 szklankach wody
Dodać 0,5 łyżeczki kawy rozpuszczalnej oraz 0,5 łyżeczki przyprawy uniwersalnej i trochę pieprzu kolorowego.
Zagotować do zgęstnienia, możne ew. dodać na koniec odrobinę śmietany.
Mielone podałam z ziemniakami tłuczonymi, fasolką szparagową i sosem.
Fasolka przeszła smakiem masła, cukru i kotletów.
Komentarze