Kotlety mielone pod zielonymi oliwkami

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

wesoła, kolorowa wersja kotletów mielonych pod oliwkami i serem

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mięso mielone wołowe: 500 gramów
    - cebula: 1 sztuka
    - czosnek w ząbkach: 2 sztuki
    - oliwki zielone słoiczek: 1 sztuka
    - sól, pieprz, do smaku: 1 szczypta
    - oregano: 1 łyżeczka
    - papryka ostra do smaku: 1 szczypta
    - papryka czerwona słodka: 1 szczypta
    - natka pietruszka posiekana: 1 łyżka
    - olej do smażenia: 4 łyżki
    - bułka tarta: 3 łyżki
    - ser żólty starty: 1 szklanka
    - jajka: 1 sztuka
    - pomidor: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety mielone pod zielonymi oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek drobno posiekać. Oliwki pokroić drobno, parę zostawić do posypania kotletów. Pomidora pokroić w plastry. W misce wymieszać mięso, cebulę, czosnek, bułkę, jajko, garść oliwek, sól, pieprz, zioła i paprykę słodką i ostrą. Uformować kotleciki. Rozgrzać oliwę na patelni, usmażyć kotlety na rumiano.
  • Kotlety mielone pod zielonymi oliwkami 2. Obsmażone kotlety ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą. Na wierzch ułożyć po plastrze pomidora, kawałki oliwek i posypać startym serem i czerwoną papryką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 7-8 minut do czasu stopienia się sera.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Oliwa z oliwek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować