Kotlety mielone nadziewane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bułkę zalać mlekiem lub wodą,gdy napęcznieje odcisnąć.
Mięso dokładnie wyrobić z bułką, cebulką,jajkiem i przyprawami.
2.Oliwki i pomidory odsączyć z zalew. Przekroić na pół (pomidory jeśli są małe to nie trzeba), Serek pokroić na plasterki lub w kostkę.
3.Z mięsnej masy oderwać kawałek i uformować na dłoni płaskiego kotleta. Na to ułożyć serek,pomidora i oliwki. Całość przykryć drugą porcją mięsa i dobrze "skleić" brzegi formując kotlety.
Kotlety obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.
Porady
Do masy mięsnej można dodać troszkę bulionu jednak wtedy dosypujemy bułki tartej Kotlety smażone na patelni- z drugiej strony- warto zakryć pokrywką
Komentarze