Kotlety mielone nadziewane

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min
  • Dla 6 osób

Ciekawsza i smaczniejsza wersja kotletów mielonych

  • 45 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • - kilka oliwek zielonych lub czarnych
    - ok 6-7 szt suszonych pomidorów ze słoiczka
    - 1 mała kostka serka topionego naturalnego (może być inny)
    -bułka tarta
    - olej
    Masa mięsna:
    - 0,5kg mięsa mielonego z łopatki (wieprzowina i wołowina)
    - bułka czerstwa
    - jajko
    - 2-3 łyżki cebulki prażonej
    - curry, pieprz ziołowy, zioła prowansalskie, p. do m.mielonego, sól pieprz (wedle uznania)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety mielone nadziewane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę zalać mlekiem lub wodą,gdy napęcznieje odcisnąć.
    Mięso dokładnie wyrobić z bułką, cebulką,jajkiem i przyprawami.
  • 2. Oliwki i pomidory odsączyć z zalew. Przekroić na pół (pomidory jeśli są małe to nie trzeba), Serek pokroić na plasterki lub w kostkę.
  • 3. Z mięsnej masy oderwać kawałek i uformować na dłoni płaskiego kotleta. Na to ułożyć serek,pomidora i oliwki. Całość przykryć drugą porcją mięsa i dobrze "skleić" brzegi formując kotlety.
    Kotlety obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.

Porady

Do masy mięsnej można dodać troszkę bulionu jednak wtedy dosypujemy bułki tartej Kotlety smażone na patelni- z drugiej strony- warto zakryć pokrywką

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Mięso Oliwki Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować