Kotlety marchewkowe

4.47 (189 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Uczę się w technikum żywienia. Dużo czasu spędzam w kuchni. Moją zawodową przyszłość wiążę z gotowaniem

Składniki:

  • ● 8 marchewek
    ● 2 jajka
    ● 2 cebule
    ● bułka tarta
    ● łyżeczka czosnku
    ● sól
    ● pieprz
    ● po 1/2 pęczka posiekanych szczypiorku i natki pietruszki
    ● olej
Wystaw ocenę:

4.47 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety marchewkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki obieramy, myjemy
    i ścieramy na tarce
    o ma łych oczkach. Cebule
    obieramy i drobno kroimy
  • 2. Warzywa i zieleninę wsypujemy
    do miski, dodajemy
    jajka i 3 łyżki bułki tartej.
    Doprawiamy, mieszamy i formujemy
    kotlety. Obtaczamy
    w bułce i smażymy na patelni
    w głębokim oleju

Porady

Izabelli Kowalskiej Podajemy z sosami, np. musztardowo-chrzanowym, czosnkowym lub keczupem. Kotlety możemy też doprawić ziołami prowansalskimi

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować