Kotlety kapuściane

4.5 (158 ocen)

  • 60 min

Zostało mi sporo kapusty z gołąbków i zastanawiałam się co z niej zrobić. Wpadłam na pomysł kotletów. Robiłam je pierwszy raz, ale na pewno nie ostatni :) Są bardzo delikatne, ale smaczne i tanie

  • 60 min

Składniki:

  • - ok. 500g kapusty
    - 1 cebula
    - kostka rosołowa
    - sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, majeranek, lubczyk
    - 1-2 jajka
    - bułka tarta (sporo)
    -olej
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety kapuściane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę kroimy w kosteczkę i solimy. Podsmażamy cebulę na oleju.
  • 2. Kapustę przełożyć do garnka i zalać wodą. Dodać kostkę rosołową i cebulę. Dusić do miękkości (ok. 30-40min), w międzyczasie doprawić wszystkimi przyprawami do smaku.
  • 3. Ugotowaną kapustę dokładnie odcedzić. Do kapusty wbić jajko i dodać bułkę tartą. Dokładnie wymieszać. Masa musi być dość zwarta, aby móc formować kotleciki, dlatego w razie potrzeby dodać więcej bułki tartej.
  • 4. Uformować kotlety i obtoczyć je w bułce tartej. Smażyć na oleju z dwóch stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować