Kotlety jarskie – siekacze

4.5 (155 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W kuchni lubię różne nowinki. Mąż też nie stroni od gotowania i często robi pyszne potrawy. Siekacze to jego ulubione kotlety

Składniki:

  • ● duża cebula
    ● 1/2 czerwonej papryki
    ● kilka pieczarek
    ● jajko
    ● 10 dag żółtego sera
    ● mąka ziemniaczana lub starty surowy ziemniak do zagęszczenia
    ● pieprz
    ● sól
    ● ulubione zioła
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety jarskie – siekacze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i kroimy
    w piórka. Paprykę myjemy,
    usuwamy gniazdo na sienne,
    miąższ kroimy w wąskie, krótkie paski. Pieczarki myjemy,
    osuszamy i kroimy w cienkie
    plasterki. Ser ścieramy na tarce
    o dużych oczkach.
  • 2. Do składników wbijamy jajko.
    Mieszamy i doprawiamy do
    smaku. Do ciasta dodajemy tyle
    mąki ziemniaczanej (lub tartego
    ziemniaka), aby powstała
    gęsta masa. Łyżką nabieramy
    porcje, formujemy płaskie kotlety
    i wkładamy na rozgrzany
    olej. Smażymy z obu stron na
    rumiano. Podajemy na gorąco,
    z ziemniakami lub kaszą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować