Kotlety jajeczne z ryżem

4.5 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Propozycja bezmięsnego obiadu :) U mnie wszyscy się zajadają takimi kotlecikami a szczególnie dzieci. Serdecznie polecam :) Smacznego :)

  • 60 min

Składniki:

  • 11 jaj
    duży pęczek szczypioru
    torebka ryżu
    bułka kajzerka
    300 ml mleka
    bułka tarta
    oliwa
    sól
    pieprz ziołowy
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Kotlety jajeczne z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy wg. przepisu na opakowaniu.10 jaj gotujemy na twardo. Jaja i szczypior siekamy bardzo drobno. Bułkę namaczamy w mleku dobrze odciskamy i dodajemy do jaj. Wbijamy surowe jajo solimy do smaku dosypujemy pieprzu ziołowego dobrze mieszamy, dodajemy ryż i ponownie mieszamy. Jeżeli masa jest za rzadka można dodać trochę bułki tartej.
    Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanej oliwie.

Porady

Takie kotleciki świetnie smakują z pieczonymi ziemniakami i surówką z marchwi i jabłka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_03-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować