Kotlety jajeczne

4.5 (153 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Kuchnia Elżbiety obfituje w potrawy, które kiedyś gotowały nasze babcie.

Składniki:

  • ● 11 jajek
    ● 2 bułki
    ● szczypiorek
    ● 1/2 szkl. mleka
    ● olej do smażenia
    ● bułka tarta
    ● sól, pieprz
    ● przyprawa uniwersalna
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety jajeczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szczypiorek siekamy. Bułki namaczamy w mleku. 10 jajek gotujemy na twardo, obieramy i przeciskamy przez praskę. Dodajemy odciśnięte
    bułki, szczypiorek, jajko i przyprawy.
  • 2. Formujemy kotlety i obtaczamy w bułce. Smażymy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować