Kotlety jaglane z Solą

0 (0 ocen)

  • 45 min

pyszne na ciepło i na zimno

  • 45 min

Składniki:

  • 100 g kaszy jaglanej
    150 g Soli
    średnia marchewka
    pół pęczka natki pietruszki
    kilka suszonych pomidorów
    2 jajka
    100 g fasolki szparagowej
    4 łyżki bułki tartej

    Sos
    180 g jogurtu greckiego
    kilka kropel cytryny
    łyżeczka cukru
    sól, pieprz
    pół pęczka posiekanego koperku

Kotlety jaglane z solą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Marchew obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Solę i pomidory pokroić na mniejsze kawałki. Fasolkę ugotować w osolonej wodzie.
    Wszystkie składniki wymieszać w misce, dodać jajka i posiekaną natkę pietruszki. Uformować kotleciki i smażyć na złoty kolor.
    Polać sosem koperkowym

Komentarze

Podobne przepisy