• Kotlety jaglane

    Dodane przez: benka

  • zdrowe,delikatne ,pyszne :)

    Zdjęcia i filmy dodane przez innych użytkowników

    Składniki

    1 szkl.kaszy jaglanej
    2 szkl.wody
    1/2szkl.mleka
    2 jajka
    100 g sera żółtego
    1 cebula (pokrojona w kostkę i usmażona na łyżce oleju)
    3 łyżki mąki
    bułka tarta do obtoczenia
    sól ,pieprz,papryka ostra i słodka

  • Sposób przygotowania

    1.

    Kaszę opłukać i osączyć,ugotować na 2 szkl.wody,gdy woda się wchłonie dolać mleko,zamieszać i jeszcze chwilę pogotować,zostawić pod przykryciem na 15 minut,następnie wyłożyć do miski i wystudzić. Do ostudzone kaszy dodać starty ser,jajka,mąkę,cebulę i przyprawy,wymieszać. Zwilżonymi dłońmi formować kotlety obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor. Podawać z ostrym sosem(u mnie sos polski).

  • Rady

    Kasza ugotowana z dodatkiem mleka jest smaczniejsza.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    tania_kuchnia, w_kilka_chwil, zdrowie_na_talerzu, dania_dla_urody, kotlety, kasza jaglana, konkurs_bezmięsny
  • dodaj komentarz 13 komentarzy
    • Konto nieaktywne
      2013-03-02T17:22:20+01:00 Konto nieaktywne
      kotleciki wyglądają pysznie, wrzucam do książki :) Benko, a jak robisz ten sos polski? :)
    • benka
      2013-03-02T17:33:27+01:00 benka
      Kotleciki są super,mnie bardziej smakują niż z kaszy gryczanej
      Przepis na sos polski:http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/sos-polski-2
    • Konto nieaktywne
      2013-03-02T17:35:20+01:00 Konto nieaktywne
      dzięki! :)
    • dorota w
      2014-01-03T18:58:43+01:00 dorota w
      Zrobiłam, zjadłam, jestem zachwycona! Odkryłam nowy smak znanej mi od dawna kaszy! Będę do tego przepisu niejednokrotnie wracała. Kotlety ładnie się formują, pysznie smakują. Dodatek sera żółtego to strzał w dziesiątkę, lubię, gdy po rozkrojeniu kotleta ciągnie się w przyjemny sposób. Dziękuję za przepis! Bardzo polecam!
    • benka
      2014-01-04T18:10:09+01:00 benka
      Dziękuję za miły komentarz i cieszę się, że tak Ci posmakowały :)
    • Gość
      2014-04-08T13:42:34+02:00 gość IP: 37.30.*.*
      Dziś u mnie na obiad kotlety jaglane z sosem polskim wg Pani przepisu!
    • benka
      2014-04-08T21:28:50+02:00 benka
      Miło mi :)
    • Gość
      2015-02-01T16:47:16+01:00 gucia (gość) IP: 89.68.*.*
      pyszne, lekkie danie! Beniu, dziś zrobiłam na obiad z tym sosem polskim, do tego risotto z groszkiem, do popicia piwo :) Pyyycha! dodam, że obiad jadłam oglądając koncert Queen w Montrealu, więc miałam także pyszną ucztę muzyczną.
      Polecam Twoje kotlety, będę je wielbić i wychwalać!
    • benka
      2015-02-01T17:44:02+01:00 benka
      Super, jeśli sama to wszystko zrobiłaś to jestem z Ciebie dumna, pozdrawiam :)))
    • Gość
      2015-02-01T20:48:41+01:00 gucia (gość) IP: 89.68.*.*
      ojj, no serio sama! okazało się, że nie jestem aż taka noga, jakby się mogło wydawać! :) też jestem z siebie noo po prostu dumna :) mało tego, przepis wchodzi do mojego repertuaru i na pewno będę robić te kotleciki dla (przyszłego) męża, miejmy nadzieję, że zaakceptuje moją wege kuchnię, ale znając D. to będzie się cieszył, że w ogóle gotuję :)
    • Gość
      2015-02-01T20:52:31+01:00 gucia (gość) IP: 89.68.*.*
      aha, Beniu, jeszcze nie wytrzymam, jak się nie pochwalę- mi tez wyszły takie ładne, foremne i złociutkie :) no całe do zjedzenia po prostu :)
    • benka
      2015-02-02T07:58:41+01:00 benka
      Gratuluję i nie trać zapału. A czyżby coś zmieniło się u Ciebie prywatnie? Jeśli tak to też gratuluję.
      Tutaj nie bardzo pogadamy , ale jest przecież fejs. Pozdrawiam :)))
    • Gość
      2015-02-02T18:52:58+01:00 gucia (gość) IP: 89.68.*.*
      ok, spotkajmy się na fejsie :) ale podejrzewam, że jak zwykle połowa akcji po prostu rozgrywa się w mojej głowie, ech ta galopująca wyobraźnia ;) Pozdrawiam Beniu :*

Dodane przez: benka

benka 323

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2013-03-02T17:17:04+01:00

1441 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Zobacz, kto poleca ten przepis

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »