Kotlety gryczane

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gdy nie mam pomysłu na obiad, robię kotleciki.

Składniki:

  • Na 10-12 sztuk:
    ● 100 g kaszy gryczanej
    ● szkl. płatków owsianych
    ● bułka tarta
    ● 2 ząbki czosnku
    ● 150 g startego sera żółtego
    ● oregano, majeranek, bazylia

Kotlety gryczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy, studzimy.
    Płatki zalewamy wrzątkiem,
    by były lekko przykryte. Do
    kaszy dodajemy płatki i mieszamy,
    aż powstanie masa.
    Dodajemy przeciśnięty przez
    praskę czosnek i przyprawy.
    Mieszamy i formujemy kotlety.
    Panierujemy i smażymy.
  • 2. Gdy jedna ze stron jest już
    usmażona, posypujemy ją
    startym żółtym serem i na
    małym ogniu, pod przykryciem,
    podsmażamy drugą
    stronę kotlecika.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2008

Komentarze

Podobne przepisy