Kotlety górnicze

4.5 (165 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Jestem emerytką spędzającą czas aktywnie. Zajmuję się domem, gotuję i piekę. Wiele pracy wkładam też w uprawę działki.

Składniki:

  • ● 50 dag schabu
    ● 30 dag pieczarek
    ● 2 cebule
    ● jajko
    ● 20 dag kapusty kiszonej
    ● przyprawa do wieprzowiny
    ● bułka tarta
    ● pieprz, sól
    ● olej
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety górnicze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy,
    kroimy w plastry i lekko rozbijamy.
    Z obu
    stron oprószamy przyprawą do
    wieprzowiny
  • 2. Pieczarki oczyszczamy, kroimy
    w małą kostkę i podsmażamy
    na oleju. Cebule obieramy,
    kroimy w kostkę i szklimy na
    oleju na osobnej patelni. Kapustę
    siekamy. Dodajemy pieczarki
    i cebulę. Mieszamy i doprawiamy.
  • 3. Na kotlety wykładamy porcje
    farszu. Zwijamy i obtaczamy
    w rozkłóconym jajku oraz bułce.
    Smażymy na oleju na złoto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Notka redakcyjna

PPK_05-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować