Kotlety faszerowane

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W tygodniu gotuję proste i szybkie potrawy, ale za to w weekendy przygotowuję coś ekstra.

Składniki:

  • ● 60 dag schabu bez kości
    ● 6 plastrów szynki
    ● 4 jajka
    ● duża papryka
    ● 2-3 gałązki natki pietruszki
    ● bułka tarta
    ● sól, pieprz
    ● olej
    ● łyżka masła

Kotlety faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dwa jajka gotujemy na
    twardo. Studzimy, obieramy
    i kroimy w plastry. Paprykę
    i natkę myjemy, osuszamy Z papryki usuwamy gniazdo
    nasienne, miąższ kroimy
    w kawałki. Natkę siekamy
  • 2. Mięso myjemy, osuszamy
    i kroimy w 6 plastrów. Cienko
    rozbijamy. Oprószamy solą
    oraz pieprzem.
  • 3. Na każdym kawałku mięsa
    układamy po plastrze szynki
    i jajka oraz kawałku papryki
    i masła. Posypujemy natką.
    Mięso składamy na pół.
    Brzegi zbijamy tłuczkiem.
    Panierujemy w rozkłóconych
    pozostałych jajkach i bułce
    tartej. Smażymy z obu stron
    na rozgrzanym oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2011

Komentarze

Podobne przepisy