Kotlety drobiowe z ciecierzycą

4.5 (194 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Kotlety oswajające dzieci z ciecierzycą. Małymi kroczkami do przodu :)

  • 30 min

Składniki:

  • 320 g mięsa z rosołu (drobiowego, wołowego lub mieszanego)
    160 g ciecierzycy (ugotowanej bądź z puszki)
    1 łyżka octu balsamicznego
    1 duża cebula
    1 ząbek czosnku
    1,5 łyżeczki ostrej papryki
    1 łyżeczka listków świeżego tymianku (lub pół łyżeczki suszonego)
    3 białka
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Kotlety drobiowe z ciecierzycą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pozostałe z rosołu zmielić wraz z ugotowaną ciecierzycą. Cebulę pokrojoną w kostkę przesmażyć wraz z posiekanym (bądź przeciśniętym przez praskę) czosnkiem i dodać do masy. Wymieszać wszystko z pozostałymi dodatkami na gładką masę. Formować okrągłe kotleciki i smażyć na niewielkiej ilości tłuszczu z każdej strony do zrumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciecierzyca Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować