Kotlety De volaille z serem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo lubię kotlety de volaille. Chrupiąca panierka, delikatny smak mięsa i soczystość!

  • 30 min

Składniki:

  • 2 podwójne płaty piersi z kurczaka
    jajko
    bułka tarta
    10 dag sera żółtego
    5 dag masła
    przyprawa uniwersalna
    olej do smażenia

Kotlety de volaille z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płaty piersi rozkroić, rozbić delikatnie tłuczkiem, oprószyć z obu stron przyprawą uniwersalną. Na każdym położyć paseczek masła i żółtego sera, a następnie zrolować.
  • 2. Obtoczyć w jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z ryżem lub ziemniakami i dowolną surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy