Kotlety chlebowe

5 (199 ocen)

  • 15 min

Smaczne, proste i błyskawiczne danie za grosik. Taki obiad po studencku :)

  • 15 min

Składniki:

  • Na 8 "kotletów"
    -8 kromek chleba
    -2 jaja
    -około 1,5 szklanki bułki tartej
    -1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
    -duża szczypta pieprzu
    -olej do smażenia
    -ewentualnie ketchup
Wystaw ocenę:

5 (199 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb Dania główne Kotlety

Kotlety chlebowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka roztrzepujemy w misce z dodatkiem pieprzu i przyprawy uniwersalnej. Chleb maczamy w jajku następnie dokładnie panierujemy w bułce tartej.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy chleb i smażymy 1-2 minuty z każdej strony (aż ładnie się zrumieni). Podajemy gorący od razu po usmażeniu, w zależności od upodobań z ketchupem, sosem czosnkowym lub suchy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować