Kotlet ze serem, szynką i pieczarkami

4.5 (200 ocen)

  • 30 min

W przygotowaniu jedzenia najważniejszy dla mnie jest brak monotonii. Często przygotowuję mięsco na różne sposoby. Te kotlety uwielbia mój mąż

  • 30 min

Składniki:

  • 2 piersi kurze
    4 plasterki sera żółtego
    4 plasterki szynki
    12 pieczarek
    sól, pieprz, jajko, bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Szynki Ser

Kotlet ze serem, szynką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś kurzą płuczemy, oczyszczamy kroimy jak na kotlety. Rozbijamy delikatnie.
  • 2. Pieczarki kroimy na plasterki, podsmażamy na łyżce masła na patelni - doprawiamy solą i pieprzem. Następnie studzimy
  • 3. Na rozbitą pierś nakładamy plaster szynki, plaster sera i kładziemy pieczarki.
    Całość zawijamy nadając kwadratowy kształt.

  • 4. Jajo rozbijamy solimy i pieprzymy. Maczamy w tym mięso a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Szynka Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować