Kotlety panierowane znamy wszyscy i bardzo je lubimy,ale co zrobic,aby odmienic nasze tradycyjne panierowanie?-wlasnie podpowiadam!Podstawa tej panierki jest zamrozona pietruszka,ktora rozdrabniam za pomoca blendera wraz innymi dodatkami.
30 min
Składniki:
.4 kotlety z indyka
.maly,zamrozony peczek pietruszki
.2 lyzki maki pszennej
.2 lyzki tartego parmezanu
.3 lyzki bulki tartej
.2 jajka
.sol i pieprz
.olej do glebokiego smazenia
Kotlet z indyka w zielonej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kotlety obrabiamy,lekko zbijamy tluczkiem i odstwiamy.
2.Do misy blendera wkladamy wszystkie skladniki panierki ,miksujemy kilka chwil.
3.Wysypujemy powstala mase na polmisek i dodajemy nieco bulki tartej ,rozkruszamy palcami powstale grudki i panierka gotowa.
4.Wysypujemy powstala mase na polmisek i dodajemy nieco bulki tartej ,rozkruszamy palcami powstale grudki i panierka gotowa.
5.Opanierowane kotlety odstawiamy na 15 min.,aby panierka lekko przeschla i polaczyla sie z miesem,wtedy nie odpadnie ( tak nalezy postepowac rowniez przy tradycyjnym panierowaniu kotletow ).
6.Kotlety smazymy na goracym tluszczu po kilka minut z kazdej strony.
Komentarze