Kotlet z indyka w zielonej panierce

0 (0 ocen)

  • 30 min

Kotlety panierowane znamy wszyscy i bardzo je lubimy,ale co zrobic,aby odmienic nasze tradycyjne panierowanie?-wlasnie podpowiadam!Podstawa tej panierki jest zamrozona pietruszka,ktora rozdrabniam za pomoca blendera wraz innymi dodatkami.

  • 30 min

Składniki:

  • .4 kotlety z indyka
    .maly,zamrozony peczek pietruszki
    .2 lyzki maki pszennej
    .2 lyzki tartego parmezanu
    .3 lyzki bulki tartej
    .2 jajka
    .sol i pieprz
    .olej do glebokiego smazenia

Kotlet z indyka w zielonej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety obrabiamy,lekko zbijamy tluczkiem i odstwiamy.
  • 2. Do misy blendera wkladamy wszystkie skladniki panierki ,miksujemy kilka chwil.
  • 3. Wysypujemy powstala mase na polmisek i dodajemy nieco bulki tartej ,rozkruszamy palcami powstale grudki i panierka gotowa.
  • 4. Wysypujemy powstala mase na polmisek i dodajemy nieco bulki tartej ,rozkruszamy palcami powstale grudki i panierka gotowa.
  • 5. Opanierowane kotlety odstawiamy na 15 min.,aby panierka lekko przeschla i polaczyla sie z miesem,wtedy nie odpadnie ( tak nalezy postepowac rowniez przy tradycyjnym panierowaniu kotletow ).
  • 6. Kotlety smazymy na goracym tluszczu po kilka minut z kazdej strony.
  • 7. Podajemy na goraco.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy