Kotlet schabowy z serkiem topionym

4.5 (141 ocen)

  • 40 min

Pyszny,soczysty kotlet z ciekawym wnętrzem.

  • 40 min

Składniki:

  • 4 plastry schabu ,4 małe kostki serków topionych,sól,pieprz,
    Panierka,jajko,mąka,bułka tarta ,olej i masło do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Schabowy

Kotlet schabowy z serkiem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab rozbijamy tłuczkiem solimy i pieprzymy z obu stron,na środek nakładamy serek topiony i zwijamy nasze kotlety.Panierujemy w jajku rozmąconym z mąką lekko doprawionym solą i pieprzem ,następnie bułka tarta .Smażymy na oleju z odrobioną masła na złoty kolor z obu stron .
    SMACZNEGO :)

Porady

Można użyć dowolnego smaku serka ja miałam o smaku sera lazur

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować