Kotlet schabowy z pieczarkami i żółtym serem

4.5 (143 ocen)

Taki schab super sprawdza się na przyjęciach jako przystawka lub na obiad z ziemniaczkami ,frytkami czy też kluskami

Składniki:

  • 5 plastry schabu
    1 jajko
    odrobina mleka
    bułka tarta
    mąka
    olej do smażenia
    5 plastry sera żółtego
    50 dag pieczarek
    1 cebula
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kotlet schabowy z pieczarkami i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ,,, 1. Plastry schabu rozbić za pomocą tłuczka. Posypać solą i pieprzem. Obtoczyć w mące w roztrzepanym jajku z mlekiem, następnie obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na jasnozłoty kolor.
  • ,,, 2. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki, przesmażyć na łyżce oliwy dodać pokrojoną w kostkę cebulę doprawić pieprzem i solą
  • ,,, 3. Na każdy schab wyłożyć po 1-2 łyżki smażonych pieczarek.
  • ,,, 4. Przykryć plastrem sera.
  • ,,, 5. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 180* C lub na patelni pod przykryciem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować