KOTLET SCHABOWY Z JAJKIEM

4.5 (164 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Pyszne kotlety schabowe z jajkiem w otoczeniu warzyw - ogórka i cukinii. Tradycyjny polski obiad.

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • dwa kawałki schabu na kotlety,
    2 jajka,
    bułka tarta plus dwa jajka do panierki,
    ziemniaki,
    posiekany koperek,
    średnia cukinia,
    kilka pieczarek,
    ogórek kiszony,
    odrobina posiekanej czerwonej cebuli i koperku do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Schabowy

Kotlet schabowy z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki gotuję w osolonej wodzie.
    Kotlety rozbijam, pieczarki obieram, cukinię kroję w grubsze plastry - wszystko panieruję w jajku i bułce z dodatkiem ulubionych przypraw. Smażę na rumiano.
    Ogórki kroję w plasterki, układam na talerzu, po środku dekoruję cebulą i koperkiem.
    Na talerz wykładam mięso i warzywa (wcześniej osączam z nadmiaru tłuszczu) oraz ziemniaki - posypuję koperkiem.
    Jajka wbijam na patelnię, smażę tak, aby żółtko było płynne, wykładam na kotlety, posypuję solą i papryką słodką.
    Smacznego. :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować