Kotlet schabowy w chrupiącej panierce

4.5 (165 ocen)

Bardzo smaczny i chrupiący kotlet.

Składniki:

  • 1 kotlet schabowy
    2 łyżki mąki
    1 jajko
    1 szkl płatków kukurydzianych
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Kotlet schabowy w chrupiącej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab utłuc tłuczkiem na dość cienki kotlet, a następnie oprószyć z obu stron solą oraz pieprzem i odstawić na 30 min do lodówki.
  • 2. Kotlet panierować w mące, następnie panierować w jajku roztrzepanym ze szczyptą soli i pieprzu, a na koniec panierować w płatkach kukurydzianych, które wcześniej utłuc lub pokruszyć w rękach na drobno.
  • 3. Kotlet schabowy w panierce smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.
  • 4. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.
    Kotlet schabowy przygotowany w takiej panierce jest bardzo chrupiący i smaczny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować