• Kotlet schabowy po chłopsku

    Dodane przez: Konto nieaktywne

  • Kotlet ma inny smak nie da się opisać smaku poprostu trzeba spróbować .

  • Składniki

    4 kotlety schabowe
    4 jajka
    bułka ta tarta
    mąka 0.5 szklanki
    musztarda
    olej do smażenia
    przyprawa warzywko
    boczek wędzono parzony 4 plastry

  • Sposób przygotowania

    1.

    Kotlety rozbijamy tłuczkiem. Jajka rozbijamy do miseczki i dodajemy przyprawę warzywko i odstawiamy na bok . Boczek kroimy w kostkę nie za grubo i dodajemy ten boczek do bułki tarte, mieszamy. Bierzemy kotleta schabowego smarujemy go musztardą z obu stron , potem obtaczamy w mące z obu stron potem w jajku obtaczamy i na koniec w bułce tartej z boczkiem. Olej rozgrzewamy na patelni, gdy będzie odpowiednio nagrzany to kładziemy kotlet i smażymy na złoty kolor.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    moj_niedzielny_obiad
  • 1 komentarz
    • RedakcjaPP
      2012-09-20T19:10:34+02:00 RedakcjaPP
      Wioletta, masz może zdjęcie gotowego dania?
      Wstaw je jako główną fotkę przepisu, a to, które zamieściłaś, przenieś do zilustrowania przygotowania potrawy. Basia

Dodane przez: Konto nieaktywne

Konto nieaktywne

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-09-20T17:36:56+02:00

988 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem