Kotlet polsko- indonezyjski

0 (0 ocen)

  • 25 min

Kotlet schabowy w nowej odsłonie. Połączenie polskiego jabłka w farszu kotleta i indonezyjskich wiórek kokosowych w panierce.

  • 25 min

Składniki:

  • Porcja na 4 kotlety:
    4 plastry schabu grubości 2 cm

    Nadzienie:
    1 średnie jabłko
    szczypta soli
    szczypta curry

    Panierka:
    ok. 3-4 czubatych łyżek wiórek kokosowych
    1 jajko
    ok.2-3 łyżki mąki
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlet polsko- indonezyjski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub pokroić w niewielkie plasterki. Oprószyć solą i curry, wymieszać. Podzielić na 4 równe części.
  • 2. W każdym plastrze schabu nacinamy głęboką kieszonkę. Mięso delikatnie rozbijamy. Faszerujemy nadzieniem jabłkowym. Spiąć wykałaczkami.
  • 3. Jajko rozbijamy z solą przy pomocy widelca. Na talerzyk wysypujemy mąkę, na drugi- wiórki kokosowe. Kotlety panierujemy w mące, jajku i wiórkach kokosowych. Obsmażamy na tłuszczu. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, piec ok.20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować