Kotlet po prowansalsku

4.5 (184 ocen)

  • 25 min

Kotlet po prowansalsku, świetnie się sprawdzi jako dodatek do świątecznego obiadu.

  • 25 min

Składniki:

  • schab,
    ser żółty,
    mąka pszenna,
    olej,
    sól,
    pieprz,
    przyprawa do mięsa,
    bułka tarta,
    śmietana 18%
    jajko.
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Schabowy

Kotlet po prowansalsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab procujemy na kotlety, przyprawiamy i rozbijamy. Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki i mieszamy z bułką tartą w stosunku ok. 3:1. Jajko rozkłócamy, lekko solimy. Mięso panierujemy w kolejności: śmietana, mąka, jajko, ser z bułką. Smażmy na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować