Kotlet de volaille z masłem pietruszkowym

4.46 (188 ocen)

Świetne na obiad

Składniki:

  • 3 pojedyncze filety z kurczaka
    natka pietruszki
    100g masła
    sól
    pieprz ( u mnie pieprz cytrynowy )
    bułka tarta
    olej do głębokiego smażenia
    2 jajka
    4 łyżki mąki
Wystaw ocenę:

4.46 (188 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Kotlety

Kotlet de volaille z masłem pietruszkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlet de volaille  z masłem pietruszkowym 1. Natkę pietruszki posiekaj drobno i dodaj do masła. Połącz składniki. Mięso oczyść i osusz ręcznikiem papierowym. Przetnij na pół nie docinając do końca. Przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij. Filety posyp solą i pieprzem.
  • kotlety 2. Na każdym filecie ułóż pietruszkowe masło i zwiń w roladkę.
  • kotlety 3. Mięso obtocz w mące, następnie w rozbełtamy jajku a na koniec w bułce tartej. Olej mocno rozgrzej. Smaż w głębokim oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło Pietruszka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować