KOTLET DE-VOLAILLE Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ.

5 (145 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Idealny niedzielny obiad. kurczak+ciągnący się ser. mmmmm.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - podwójna pierś kurczaka: 1 sztuka
    - fasolka szparagowa: 15 dekagramów
    - ser żółty w plastrach: 4 plastry
    - ryż: 1 szklanka
    - Jajko: 1 sztuka
    - bułka tarta: 0.5 szklanki
    - sól, pieprz, curry: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

5 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlet de-volaille z fasolką szparagową. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę umyć, odkroić końcówki strączków i ugotować w osolonej wodzie, aż zmięknie.
    Ryż ugotować, doprawić curry.
  • 2. Piersi zbić tłuczkiem, oprószyć pieprzem i solą.
    Na płat mięsa położyć 2 plastry sera, kilka strączków fasoli i zwinąć w rulon. Następnie zamoczyć w jajku i obtoczyć bułką tartą (aby były bardziej chrupiące można do bułki dodać płatki kukurydziane lub pszenne).
  • 3. Smażyć z każdej strony po kilka minut na niedużym ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować