Kotlet alla tortilla

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

kotlety z karkówki panierowane w chipsach tortilla

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - karkówka plastry (grubości 1-1,5 cm): 4 sztuki
    - jajka duże: 2 sztuki
    - sól morska: 4 szczypty
    - ocet balsamiczny: 50 mililitrów
    - chipsy tortilla o smaku chili: 100 gramów
    - bułka tarta: 50 gramów
    - mąka do obtaczania: 100 gramów
    - olej do smażenia: 100 mililitrów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Chipsy

Kotlet alla tortilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety opłukać, osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa.
    Skropić octem balsamicznym, posolić i popieprzyć.
    Odstawić na 10 minut.
    Tortille wrzucić do rozdrabniacza i zmiksować.
  • 2. Powstały proszek wsypać do miski, dodać 1/2 objętości tortilli bułkę tartą i wymieszać.
    Na patelni rozgrzać olej.
    Każdy kotlet obtoczyć w mące, następnie zanurzyć w rozmąconym i osolonym jajku i na koniec panierować w mieszance tortilli i bułki tartej.
    Smażyć na nie za dużym ogniu po około 5-6 minut z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować