Kotleciki ziemniaczne z mięsnym sosem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso pokroić w kosteczkę i obsmażyć na odrobinie oleju,podlać gorącą wodą i dusić do miękkości.Cebulę i marchewkę obrać ,pokroić i wrzucić do mięsa.Pod koniec dodać groszek i fasolkę szparagową.Sos zagęścić mąką i przyprawić do smaku solą i pieprzem.
2.Ziemniaki obrać,umyć i ugotować w osolonej wodzie,odcedzić.Przestudzić i zmielić ,dodać jajko i mąkę ziemniaczaną,wymieszać,Formować małe kotleciki,obtaczać w mące i smażyć na rozgrzanym maśle z obu stron kilka minut.
3.Gorące kotleciki podajemy z sosem.
Porady
Kotleciki można podawać z dowolnym sosem np.pieczarkowym
Komentarze