Kotleciki ziemniaczane z nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Gorące ziemniaki zmielić w maszynce do mielenia.Gdy przestygną połączyć je z pozostałymi składnikami ciasta i zagnieść.Pieczarki pokroić,przesmażyć na oleju z cebulką,dodać mięso mielone i przyprawy.Usmażyć.Na koniec dodać koncentrat pomidorowy,natkę pietruszki,wymieszać.Na farsz posypać przez sitko mąkę,przesmażyć chwilkę,doprawić do smaku.Z ciasta urywać ręka spore kawałki,formować w reku krążki,wkładać nadzienie i zlepić boki.Uformować kotleciki,panierować w bułce tartej i smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor
Porady
Kotleciki można podawać z sosem czosnkowym lub suróweczką.
Jeśli ciasto wyda nam się za rzadkie należy dosypać mąki.
Komentarze