KOTLECIKI ZIEMNIACZANE Z NADZIENIEM

4.5 (150 ocen)

Pyszne kotleciki nadziane mięsem mielonym i pieczarkami.

Składniki:

  • CIASTO:
    70 dag.ugotowanych ziemniaków
    3 jajka
    1 szkl.mąki pszennej
    sól
    pieprz


    NADZIENIE:
    50 dag mięsa mielonego
    15 dag pieczarek
    1 cebula
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    3 łyżki mąki pszennej
    natka pietruszki
    sól
    pieprz
    papryka słodka
    przyprawa do gyrosa


    bułka tarta do panierowania
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotleciki ziemniaczane z nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotleciki 1. Gorące ziemniaki zmielić w maszynce do mielenia.Gdy przestygną połączyć je z pozostałymi składnikami ciasta i zagnieść.Pieczarki pokroić,przesmażyć na oleju z cebulką,dodać mięso mielone i przyprawy.Usmażyć.Na koniec dodać koncentrat pomidorowy,natkę pietruszki,wymieszać.Na farsz posypać przez sitko mąkę,przesmażyć chwilkę,doprawić do smaku.Z ciasta urywać ręka spore kawałki,formować w reku krążki,wkładać nadzienie i zlepić boki.Uformować kotleciki,panierować w bułce tartej i smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor

Porady

Kotleciki można podawać z sosem czosnkowym lub suróweczką. Jeśli ciasto wyda nam się za rzadkie należy dosypać mąki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować