Kotleciki z ryby

0 (0 ocen)

  • 10 min

Idealny pomysł dla każdego kto nie lubi ości w rybach, tutaj nie trzeba się o nie obawiać.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 duży filet z ryby,

    1 jajko,

    2 łyżki śmietany 12 %,

    Mały pęczek natki pietruszki,

    1 ząbek czosnku

    Sól, pieprz,

    Sok z jednej cytryny

    Bułka tarta

Kotleciki z ryby - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z ryby czyścimy z ości i kroimy na kawałki. Do malaksera wkładamy rybę, jajko, śmietanę i miksujemy około 1 minuty. Taką zmieloną mieszankę wyjmujemy z malaksera do miski, dodajemy sól, pieprz, sok z cytryny, drobno pokrojona natkę pietruszki, wyciśnięty czosnek i mieszamy.
  • kotleciki z ryby 2. Następnie formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu około 5 minut .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy