KOTLECIKI Z MORTADELI

4.5 (189 ocen)

Bardzo smaczne:)

Składniki:

  • 0,5 kg.mortadeli
    1 papryka czerwona
    1 jajko
    3 bagietki
    sól
    papryka słodka
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Bagietka Dania główne Kotlety

Kotleciki z mortadeli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotleciki z mortadeli 1. Bagietki kroimy w kosteczkę i suszymy w piekarniku.Połowę wysuszonej bagietki mielimy na bułkę tartą ,resztę zostawiamy.Mortadelę i paprykę mielimy.Dodajemy do masy jajko,4 łyżki zmielonej bagietki ,wysuszoną bagietke pokrojoną w kosteczkę i przyprawy,wyrabiamy na jednolitą masę.
    Z masy formujemy kulki.Obtaczamy,w bułce tartej zrobionej z bagietki. Smażymy.

Porady

Do kotlecików,dodajemy przyprawy te które lubimy. Jeśli masa będzie nam się wydawała za rzadka należy dodać więcej bułki tartej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bagietki Kiełbasa Mortadela Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować