Kotleciki z mintaja i bobu

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

Kotleciki z mintaja i bobu są pyszne, szybko się je robi a w połączeniu z ziemniaczkami i sezonową surówką stanowią doskonały obiad:)))

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki na około 10 kotlecików:
    2 ugotowane filety z mintaja
    1 1/3 szklanki ugotowanego i obranego bobu
    1 ugotowane jajko
    50 g sera żółtego
    3 łyżki posiekanej natki pietruszki
    1 cebula
    1 łyżka posiekanego koperku
    jajko
    przyprawa do dań Kucharek
    pieprz ziołowy
    pieprz kolorowy świeżo mielony
    2 łyżki bułki tartej
    bułka tarta do panierowania
    tłuszcz do smażenia

Kotleciki z mintaja i bobu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety i bób rozcieramy blenderem. Jajko kroimy w kosteczkę, ser ścieramy na tarce o małych oczkach.
  • 2. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
  • 3. Do masy z bobu i mintaja dodajemy pokrojone jajko, ser żółty, pietruszkę, koperek, usmażoną cebulę, bułkę tartą, przyprawiamy i dokładnie mieszamy.
  • 4. Z masy formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2015

Komentarze

Podobne przepisy